Wat kan je allemaal doen met 438.000 euro?

The Sequence 20081114 017Waarom deze vraag? Het Vlaams Parlement heeft het kunstwerk “The Sequence” van de designer Arne Quinze aangekocht voor de ronde som van 438.000 euro. En dus niet 387.000 euro zoals overal in de krant staat. Het betreft een immense houten constructie die hier nu voor de deur staat. Nu, ik heb niets tegen Arne Quinze, maar het is volgens ons niet de taak van een parlement om peperdure kunstwerken aan te kopen. Een parlement heeft als taak de regering te controleren en wetgevend werk af te leveren.

 

Ook is het misplaatst om als parlement een dergelijk bedrag te spenderen wanneer, de koopkracht daalt, er nog duizenden mensen op lange wachtlijsten voor zorg staan, er te weinig sociale woningen zijn, …We hebben eens de berekening gemaakt wat je met dat bedrag allemaal kan doen. Met 438.000 euro kan je 3km fietspaden aanleggen of 10 sociale appartementen bouwen of zorgen voor dertig rusthuiskamers.

 

The Sequence 20081114 035Met dit in je achterhoofd kan je de aankoop van dit kunstwerk door een parlement enkel maar afkeuren. Trouwens, we hebben ook eens berekend wat de materiaalkost en personeelskost voor zo’n werk is. Wij komen aan plusminus 150.000 euro. Quinze strijkt blijkbaar een mooi ereloon op.

 

Het is voor mij dan ook maar meer dan terecht dat het Vlaams Belang dit aan de kaak stelt en tegen deze aankoop protesteert.

Advertenties