Schaf het CGKR af!

CGKRIn het Koninklijk Atheneum van Laken kwam een 82-jarige man die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Duits concentratiekamp zat, zijn verhaal over die trieste periode doen. Tijdens zijn verhaal werd hij onderbroken door de islamleraar van het atheneum. De islamleraar maakte de leerlingen kond dat het hele verhaal overdreven was en plaatste vraagtekens bij het aantal Joden dat in concentratiekampen gruwelijk aan zijn einde is gekomen.

 

Normaal is het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding er in zo’n situatie als de kippen bij om klacht in te dienen en de persoon in kwestie te vervolgen. Immers, als een Vlaams Belanger nog maar zou durven stellen dat het aandeel van vreemdelingen in de gevangenissen van dit land hoger ligt dan hun aandeel in de samenleving (wat eigenlijk wel zo is) heeft die het zitten. Dan kan die Vlaams Belanger zich in een rechtzaal komen verantwoorden. De islamleraar niet. Het CGKR OVERWEEGT een klacht. Overweegt? Zou men bij het CGKR twee maten en twee gewichten hanteren? Directeur De Witte van het CGKR stelt zelfs dat het probleem zichzelf zal oplossen. Blijkbaar is er voor het CGKR duidelijk een verschil in behandeling van moslims en Vlaams Belangers.

 

Hiermee bewijst het CGKR overduidelijk dat het géén centrum voor racismebestrijding is, maar een politiek vehikel, onder de vleugels van de Eerste Minister, om de politieke oppositie in dit land te bestrijden. Niets meer en niets minder. In naam van de democratie, schaf dat Centrum gewoon af.

Advertenties