Vlaamse jobs voor Vlaamse arbeiders

Actie OpelVandaag hebben we onder het motto “Vlaamse jobs voor Vlaamse arbeiders: Opel in Vlaamse handen” actie gevoerd voor de gebouwen van Opel in Antwerpen. Dit ter ondersteuning van de arbeiders in de auto-industrie. In deze tijden van crisis is vanzelfsprekend dat wij met het Vlaams Belang actie doen om de arbeiders in Vlaanderen een hart onder de riem te steken.

Het Vlaams Belang is immers de sociale volkspartij bij uitstek en neemt het op voor de belangen van de Vlaamse arbeiders. Dit duidelijk in tegenstelling met de liberale partijen Open-VLD  en  LDD, die bv. overheidssteun aan de auto-industrie niet zien zitten. Nochtans zou het verdwijnen van de auto-industrie een massa Vlaamse jobs kosten. Wij blijven dan ook – in tegenstelling tot LDD en Open-VLD- geloven in de toekomst van de auto-industrie in Vlaanderen”.

Bovendien wordt nogmaals aangetoond dat een onafhankelijk Vlaanderen beter in staat zou zijn om de crisis die vandaag heerst aan te pakken. Een onafhankelijk Vlaanderen heeft bv. de middelen om de loonkost en de vennootschapsbelasting te verminderen wat de Vlaamse bedrijven meteen heel wat meer concurrentieel maakt. Maar Vlaanderen heeft die bevoegdheid niet. Bovendien is een federaal coherent economisch beleid niet meer mogelijk. De Vlaamse en Waalse economieën verschillen hiervoor te veel en hebben nood aan totaal verschillende maatregelen. Een Belgisch economisch beleid heeft geen zin.

Diegenen die zeggen dat het bij de verkiezingen niet over communautaire thema’s mag gaan, maar dat de verkiezingen enkel moeten handelen over de aanpak van de economische crisis dwalen. Het aanpakken van de communautaire thema’s, het gaan voor een onafhankelijk Vlaanderen zal zorgen voor een meer efficiënte aanpak van de economische crisis dan de chaos die we nu kennen in het Belgische carcan. Jawel, ook de economische crisis, of al zeker de impact ervan in Vlaanderen, heeft alles te maken met de communautaire chaos.

Advertenties