We ‘ll be back!

General MacArthurAlle partijen hebben er last van gehad. De tsunami van de N-VA heeft bij alle partijen schade aangericht. Het resultaat van het Vlaams Belang was niet goed, maar is het zo erg als het voorgesteld wordt? Ik denk van niet.

 

Laten we beginnen met Bart De Wever en zijn N-VA te feliciteren. Hij heeft een historische overwinning behaald en dat verdient lof.

 

Wij van onze kant wisten allemaal dat het moeilijke verkiezingen gingen worden. De N-VA-hype was daar niet vreemd aan. Maar wat stellen we vast. De Wever heeft met zijn partij bij alle partijen schade aangericht. Hij rolde als een tsunami over het politieke landschap. Maar,… het Vlaams Belang-huis staat nog stevig overeind. Ok, we zijn wat dakpannen verloren, hier en daar is er een ruit uit en ook onze voordeur is licht beschadigd. Dus eerste werk: een beetje opkalefateren en we kunnen met hernieuwde moed verder.

 

Te meer omdat het Vlaams Belang een belangrijke functie heeft als stok achter de deur. Het Vlaams nationalisme heeft gisteren zowat 45% gescoord. De geesten zijn dus rijp voor de Vlaamse onafhankelijkheid. En daar moeten we ook verder, net als in het verleden, onze steen aan bijdragen.

 

En er is zeker een toekomst voor het Vlaams Belang. Bart De Wever gaat het nu moeten doen. Maar zal Bart slagen waar anderen hebben gefaald? Dat is helemaal niet zeker. En dan parafraseer ik graag de woorden van General Mc Arthur: “We ‘ll be back.”

Advertenties