Quo vadis SP.a-Hoboken?

wapenschildhoboken.jpgVandaag konden we allen in de krant lezen dat de SP.a van Hoboken niet goed weet hoe ze de districtsraadsverkiezingen van 2012 moet aanpakken. Districtsvoorzitter Johan Felix is van mening dat ze moeten gaan voor een Open Lijst. Een lijst à la Janssens waarbij ze de CD&V meenemen en – liefst ook nog – de Open VLD. Dirk Wiesé, voorzitter van de SP.a afdeling Hoboken is dan weer van mening dat de SP.a in het voormalige rode bastion best alleen opkomt. Beslissing: januari 2012.

 

Een beetje verduidelijking voor de lezer. De ‘Open Lijst’-voorstanders hebben schrik van een zware verkiezingsnederlaag. Daarom vindt Johan Felix het beter om met vereende krachten de strijd aan te gaan. Tweede reden voor de ‘Open Lijst’ is een gezond realisme. Felix heeft de afgelopen vijf jaar een college geleid waar hij niets aan had. SP.a-schepen Razzok is meer afwezig dan aanwezig geweest, andere leden hebben weinig meerwaarde getoond.

 

Maar, er was één uitzondering. Kristof Waterschoot bleek geen dommerik. Ook geen goede schepen, maar in het land der blinden is al snel eenoog koning. Dus wil Felix zijn Schepen Waterschoot aan boord houden. Maar hoe kan de CD&V overleven in de Hobokense verkiezingsstrijd? Wel, volgens de heer Felix alleen op een gezamenlijke lijst. Kortom, Wat politiek personeel betreft is het bij de SP.a armoe troef.

 

En wat met voorzitter Wiesé? Wel, die wil een aparte SP.a lijst. Waarom? Klassiek,… dan kan je meer mandaten onder uw eigen mensen verdelen. Divide et impera.

 

Maar één ding is duidelijk. De schrik bij de SP.a en in het verlengde bij de CD&V en Open VLD voor de verkiezingen van 2012 zit er dik in. En wat het Vlaams Belang betreft is die angst meer dan terecht.

Advertenties