Zand in de ogen

 

Cockerillhof.jpgWie de Gazet Van Antwerpen van afgelopen donderdag heeft gelezen, zal op blz. 37 raar hebben opgekeken. Onder de titel: “Realisaties met geld van de districten en de stad in deze legislatuur” lezen we onder de subtitel “Hoboken” 8 realisaties. Alleen,… meer dan de helft is niet gerealiseerd. Tenminste toch niet als we de definitie van ‘realisatie’ aanhouden zoals ‘Van Dale’ namelijk, “verwezenlijking”. En iets dat verwezenlijkt is, is dus afgewerkt.

 

En wat lezen we dan bij de realisaties: ‘ontwikkeling Scanfil’. Blijkbaar zijn graafwerken om vervuilde grond weg te krijgen al een realisatie. Of bv. ‘renovatie Cockerillhof’. Ik nodig iedereen uit om daar in de Kapelstraat naar te gaan kijken. De oude directeurswoning is nog steeds dichtgetimmerd en staat voorlopig verder te verkrotten. En wat te denken van ‘Cultuurcentrum Gravenhof’. Het was trouwens het Vlaams Belang die steeds voor de realisatie van een volwaardig cultuurcentrum in Hoboken heeft geijverd. Maar ga ook daar gerust eens kijken. Er is nog maar weinig activiteit waar te nemen. ‘Masterplan Hoboken Centrum’? Ja, er is een tekst over hoe het college in Hoboken dat ziet. Maar dat is dan de enige verwezenlijking,… dat er een tekst over bestaat.

 

En zo probeert men de kiezer het nodige zand in de ogen te strooien om hem mild te stemmen op 14 oktober 2012. Maar een Hobokenaar is niet simpel van geest, noch blind. Die ziet wel wat er wel een niet gerealiseerd is. En hopelijk trekt hij er de juiste conclusies uit. Geen mildheid, maar een stem voor ander en beter.

Advertenties