Woninginbraken in Hoboken verdubbeld

crim.jpgHet aantal woninginbraken in Hoboken is de jongste twee maanden verdubbeld. Dat wist Hoofdcommissaris Muyters te melden op mijn vraag in de commissie veiligheid van de Gemeenteraad. In 2011 vielen er in de regio Zuid (Hoboken en Wilrijk samen) 933 woninginbraken te noteren. De stijging ten aanzien van 2010 ligt integraal in Hoboken. Daar waar er gemiddeld 20 inbraken per maand in Hoboken te betreuren vielen, waren er in januari 2012 31 woninginbraken en in februari 2012 (tot 26/2) 41.

Uiteraard vroeg ik om bijkomende maatregelen. De politie in regio Zuid (Wilrijk/Hoboken) gaat nu alle restcapaciteit van de politie inzetten voor proactieve patrouilles. Men zal ook de risicogebieden aanpakken en er werden intussen vier specifieke politieacties georganiseerd.

 

Ik wil de bevolking ook nog een tip meegeven. Er zijn ook 58% pogingen tot inbraak, waarbij de inbrekers niet slaagden in hun opzet. Dat betekent dat het beveiligen van onze woningen wel effect heeft. Wie graag advies heeft om zijn woning te beveiligen kan beroep doen op de politie. Je vindt de gegevens op http://www.5345.be/N_preventie.html

 

Maar natuurlijk is beveiliging van de woning maar een bijkomend iets. Er moet gewoon een keiharde aanpak komen van de dievenbendes in Hoboken en heel Antwerpen. Zo veel is duidelijk.