Quid échte verandering?

Campagnewagen.JPGGisteren raakte bekend dat VLD-schepen Luc Bungeneers overstapt naar N-VA. Hij zal er de Merksemse districtslijst aanvoeren. Zo zet de N-VA nog maar eens in de verf dat politiek vandaag niet meer is dan topvoetbal. Je gaat gewoon naar de meestbiedende. Clubliefde hoeft niet meer, trouw nog minder. Bungeneers is tenslotte al aan zijn derde “voetbalclub” toe.

Wel, ik heb het daar moeilijk mee. Ik heb heimwee naar de tijd dat politiek nog iets met overtuiging te maken had, met visie op de samenleving, met ideologie. Ik vraag me trouwens af hoe lang het kiespubliek zulke transfers nog gaat blijven pikken. Hoe geloofwaardig is de N-VA als Vlaams-nationale partij in Antwerpen?. Lijsttrekker Bungeneers zegt vandaag dat men hem nooit zal zien op een Vlaams-nationaal zangfeest. De lijsttrekker in Wilrijk, Kristof Bossuyt, liet bij zijn overstap ook al optekenen dat België voor hem niet per se hoefde te verdwijnen en zelfs een meerwaarde had.

 

Intussen heeft de N-VA al mandatarissen van alle Antwerpse partijen binnengehaald, behalve dan van het Vlaams Belang. (Tja, kan ook niet, want daar zitten natuurlijk mensen als ik, met overtuiging, visie op de samenleving, met een ideologie.) Kortom, de N-VA is een soort café waar iedereen welkom is en iedereen binnen en buiten kan lopen.

 

Je mag niet vergeten dat Bungeneers als schepen van Financiën meer is dan gewoon maar de boekhouder van de club. Hij heeft heus wel meer gedaan dan het noteren van cijfertjes.Hij heeft twaalf jaar lang het gevoerde beleid door dik en dun verdedigd.(De laatste zes jaar met de steun van BDW zelf) En dan vraag ik me af: Wat met de huidige campagne van de N-VA? Overal in Antwerpen kondigt de N-VA aan: “De échte verandering begint in Antwerpen.” Vandaag verklaart Bungeneers, als N-VAer, dat hij zijn beleid wil vederzetten. Quid échte verandering denk ik dan?

 

En als je twijfels hebt,… stem je maar beter VEILIG!

Advertenties