De N-VA is NIET de oppositie in Hoboken

ww sorghvliet.jpgMottig word ik ervan. De Nieuwe Gazet spendeert al enige tijd twee van zijn lokale bladzijden aan de gemeenteraadsverkiezingen. Telkens onder de titel “Dit moet beter in…”. Vandaag gaat het ondermeer over de heraanleg van de Kioskplaats in Hoboken. En zo lezen we het standpunt van de SP.a-Groenlijst als meerderheid. En welke partij komt er aan bod als oppositie? N-VA!?

Nu moogt ge veel zeggen, maar de N-VA is in 2006 opgekomen in het kartel CD&V/N-VA. En ze zijn dit kartel ook trouw gebleven. En met dat kartel zit de N-VA nu zes jaar in de meerderheid. En keuren ze alles goed wat het college hen voorschotelt. Niet één dissidente stem werd er de afgelopen legislatuur uitgebracht. Waar haalt De Nieuwe Gazet/Het Laatste Nieuws het dan om de N-VA van Kathelijne Toen als oppositie te bestempelen.

 

In de afgelopen zes jaar was er uiteindelijk in Hoboken maar één échte oppositiepartij in Hoboken, nl. het Vlaams Belang. Want de Partij van de Arbeid steunde het minderheidscollege vanuit de oppositie. Dus veel oppositie hebben die niet gevoerd. Waarom doet de media dat eigenlijk? Waarom wordt overal de N-VA uitgespeeld als oppositie? Het antwoord is m.i. eenvoudig, het schept een extra mogelijkheid om het Vlaams Belang dood te zwijgen.

 

Kortom, deze verkiezingen vinden weer plaats onder het motto “allen tegen één”. Vlaams Belang heeft dus niet alleen andere partijen tegen maar duidelijk ook nog steeds de media. Some things never change…

Advertenties