Quo vadis N-VA-Hoboken?

wapenschildhoboken.jpg

UPDATE: N-VA-Hoboken onderhandelt over een bestuursakkoord met SP.a en Groen. Daarmee gaat ze regelrecht in tegen de visie van Bart De Wever. Het is trouwens kiezersbedrog omdat de N-VA aan de Hobokense kiezer beloofd heeft de socialisten van de macht te verdrijven. Nochtans is een meerderheid zonder socialisten mogelijk. Maar blijkbaar is voor mevrouw Toen en consorten het cordon sanitaire belangrijker dan de eigen politieke overtuiging. 

Het lijkt er op dat Bart De Wever de Stadslijst uit elkaar heeft gespeeld. De socialisten nemen afscheid van de CD&V en zijn zelfs bereid de nodige handtekeningen te leveren voor de voordracht van CD&V-schepenen. De weg ligt dus open voor een meerderheid N-VA/CD&V/Open VLD.

Bart De Wever heeft er Groen en SP.a afgereden, tot zijn eigen grote tevredenheid. Maar wat gaan zijn partijgenoten in Hoboken doen. N-VA heeft daar 8 zetels. Een afspiegelingscoalitie met de stad is in Hoboken op het eerste zicht niet mogelijk. Open VLD en CD&V hebben elk 2 zetels, onvoldoende voor een meerderheid. De andere mogelijkheid is dat ze in zee gaan met het kartel SP.a/Groen die 5 zetels hebben en dus met N-VA een meerderheid kunnen vormen.

 

Maar hoe belachelijk zou dat zijn? Bart De Wever heeft een maand lang alles uit de kast gehaald om SP.a en Groen uit zijn meerderheid te bannen, maar zijn partij zou in Hoboken dan wel met net die twee partijen een bestuursakkoord sluiten. Daarom herhaal ik dat Vlaams Belang bereid is een rechts bestuur in Hoboken te steunen. Of het nu N-VA alleen is of aangevuld met CD&V en/of Open VLD.

 

Ik hoop dan ook dat N-VA Hoboken, en in het verlengde Bart De Wever zelf, het lef en de moed heeft om deze uitgestoken hand te aanvaarden. Enkel zo kan het socialisme in Hoboken, dat al langer aan de macht is dan in de stad, naar de oppositie verwezen worden.

Advertenties