Wat betekenen de cijfertjes voor Fons Dreibunders uit de Seefhoek?

cijferdans.jpgIn aanloop naar de verkiezingen van 25 mei a.s. zijn de traditionele partijen N-VA, CD&V en SP.a aan een ware cijferdans begonnen. De ene gaat X-aantal miljarden euros besparen om dan meer investeringsruimte te creëren, de ander wil dan weer Y-aantal miljoenen euros besparen op de sociale zekerheid om dat geld dan Z-aantal miljoenen euros te gebruiken voor een verlaging van de loonkost,… En zo gaat dat maar door.

Maar wat betekent dat voor onze Fons, Fons Dreibunders uit de Seefhoek? Wat betekent al dat gecijfer voor zijn karig pensioentje dat hij krijgt na 45 jaren hard werken in de autoassemblage. En wat betekent dat voor de prijs van zijn medicijnen die hij moet nemen voor zijn longen, na 45 jaren werken in een spuitcabine? Wat betekenen die vele cijfertjes voor zijn veiligheid? Zal hij nog terug ’s avonds door zijn geliefde Seefhoek kunnen wandelen? En gaat hij dankzij die cijferdans nu eindelijk minder moeten betalen voor zijn water, gas en elektriciteit? En kan hij nu eindelijk zijn verkrotte appartementje verlaten voor een appartement in de Sociale Huisvesting. Hij staat al zo lang op de verdomde wachtlijst.

Tja, dat zijn nu eenmaal vragen die onze goede oude vriend Fonske Dreibunders uit de Seefhoek bezighouden. En het zijn er nog maar enkele. Hij heeft er nog veel meer. Maar gaat hij er deze verkiezingscampagne nog antwoord op krijgen? Of spuien de traditionele partijen verder een mist van het cijferfetisjisme om maar niet op dit soort vragen te moeten antwoorden. Op Twitter zou men dan eindigen met #dtv

Advertenties