Open VLD: Wie pest wie?

affichevlaamsbelanguwstokachterdedeur.jpg

En? Het congres van Open VLD gevolgd? Blijkbaar moeten we twee zaken onthouden: de ficus is een pestkop en Maggie De Block gaat Open VLD redden.

De vraag is echter: Wie is de pestkop? De fiscus die de wetten uitvoert, of de belastingregering Di Rupo die steeds maar extra belastingen oplegt? Bij de liberalen vinden ze allemaal dat Europees Commissaris De Gucht door de fiscus wordt gepest. Maar de gewone man en vrouw in de straat worden niet gepest door de fiscus, maar wel door de Regering Di Rupo die de belastingen met 2,5 miljard euro heeft verhoogd. En wie zit er in de regering Di Rupo? Inderdaad, Open VLD.

Normal
0

21

false
false
false

NL-BE
X-NONE
X-NONE

En wat te denken van de sterke vrouw van Open VLD, Maggie De Block, die de partij gaat redden. De liberalen moeten dan wel hopen dat ze het bij de verkiezingen beter doet dan met haar beleid. Ik weet het, De Block is een sympathieke vrouw. Maar als je haar beleid inzake migratie, voorbij het hoerageroep in de media, eens tegen het licht houdt, denk je er wel anders over.

In de federale regering is men dolgelukkig dat het aantal asielaanvragen in ons land dit jaar gedaald is tot 21.225. Is dat een daling tegenover vorig jaar? Ja. Is dat een aanvaardbaar cijfer? Niet als je naar het aantal asielaanvragen in 2007 kijkt. Toen waren er 14.120. Met het huidige cijfer nemen we nog steeds 3 keer meer asielzoekers op dan het Europese gemiddelde.  Bovendien komen er onder het beleid van De Block elk jaar ongeveer 100.000 nieuwe vreemdelingen ons land binnen. Dat is ongeveer 3 maal het aantal inwoners van Hoboken. Ook kunnen er elk jaar 30.000 vreemdelingen het land binnen via ‘gezinshereniging’. En dat laatste is eigenlijk gezinsvorming, want het gaat overwegend over mensen die in het land van herkomst hun bruid gaan zoeken.

Dus als De Block het voorbeeld is voor Open VLD, heb ik daar toch mijn bedenkingen bij. Het gaat enkel om opsmukoperaties (vreemdelingencijfers) of rekenen op het korte geheugen van de kiezer (belastingverhoging onder Open VLD). Een scherp stempotlood is dan ook nodig om dergelijke ballonnetjes te doorprikken.

Advertenties